logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

dentain-details-blog

Distributieriem- en ketting

Het vervangen van de distributieriem is een tijdrovende en complexe reparatie. Het vervangen van de distributieriem dient te worden uitgevoerd door een specialist. De specialisten van Garage Henny Veenings zijn zeer ervaren in het vervangen van distributieriemen van alle merken auto's.

De distributieriem dient vervangen te worden voordat het voorgeschreven interval is bereikt. Dit interval is per motor verschillend en moet absoluut nageleefd te worden. Het interval kan variëren in aantal jaren en gereden kilometers en naar gelang welke het eerst behaald wordt. Het vervangen van de distributieriem zorgt ervoor dat deze niet breekt, indien dit wel gebeurt bestaat er een zeer grote kans dat de motor hierdoor ernstige schade oploopt.

Distributieketting

De distributieketting heeft dezelfde werking als de distributieriem, maar hoeft in theorie niet vervangen te worden tijdens de levensduur van de motor. Echter blijkt in de praktijk dat dit helaas niet het geval is. Bij de moderne auto wordt veelvuldig gebruik gemaakt van een distributieketting. Deze is gemaakt van lichtgewicht staal en bestaat uit schakels (net zoals een fietsketting).

Het vervangen van de distributieketting is noodzakelijk indien de ketting/schakels beginnen op te rekken of een van de geleiders of spanners de ketting niet goed meer aandrukt. De motor maakt dan meer geluid dan normaal en dat kan tot problemen leiden. Het is aan te raden de distributieketting dan zo snel mogelijk door een specialist te laten vervangen. Hiervoor zijn speciale gereedschappen en deskundig vakmanschap noodzakelijk. De specialisten van Garage Henny Veenings zijn zeer ervaren in het vervangen van een distributieketting.


whatsappWHATSAPP ONS
Morgen Internet - Light website